Macrolan och biverkningar

Så här skriver svt.se om biverkningar kring att injicerar macrolan i penis för att få en större penis.

 

”Att injicera Macrolane för att få större penis uppgavs vara säkert och enkelt. Men i stället fick ”Fredrik” sexlivet förstört. Penisen blev knölig och det blev omöjligt att hålla en erektion.

Fredrik heter egentligen något annat, men vill vara anonym med sin historia. Han gjorde en penisförstoring på en skönhetsklinik. Men något gick snett och han fick ett uppsvällt, knöligt och smärtande könsorgan. I dag kan han inte behålla en erektion på naturlig väg, utan måste ta hjälp av tabletter och sexhjälpmedel.

En kommentar som satte spår
Fredrik säger att tankarna på att förstora sin penis funnits i många år. Det började när han bara var drygt 20 år gammal och hans dåvarande flickvän fällde en kommentar som han tolkade som att hon tyckte att hans penis var liten. De orden satte sina spår.

– Helt plötsligt hade jag ett komplex som jag inte haft förut. Jag mådde verkligen jättedåligt av det.

Idag ligger detta mer än tio tillbaka i tiden, men incidenten vägrar släppa tag om tankarna.

– Det är klart att en sån grej inte ska påverka så mycket och ta en sån plats. Men just då var jag väl väldigt känslig och mottaglig för det.

”Större penis på lunchen”
Första gången Fredrik hörde talas om penisförstoring med Macrolane var för tre år sedan i en tidningsartikel med rubriken ”Peter fick större penis på lunchen”.

– Det skulle vara snabbt och effektivt och inte ha några biverkningar överhuvudtaget. Jag läste på och det verkade vara rena mirakelmedicinen.

I korthet gick ingreppet ut på att en geléartad substans, en så kallad filler, injicerades i penis och fylldes till önskad storlek.

Ingen nämnde riskerna
Fredrik kontaktade en skönhetsklinik och bokade in en behandling till ett pris av ungefär 20 000 kronor.

– Ingen informerade mig om några risker. Jag uppfattade att det var helt riskfritt och att det inte fanns några biverkningar.

Inför behandlingen fick Fredrik fylla i ett tomt A4 med namn och adress och intyga att han var frisk. Ingen övrig hälsodeklaration eller information om riskerna föregick ingreppet.

Sedan lades en lokalbedövning och Macrolane injicerades i penisroten.

Extrem smärta
Fredrik fick instruktionen att inte ha sex på tre veckor, sedan var det bara att åka hem och vila.

– Sen när jag kom hem och bedövningen började släppa så fick jag extremt ont. Den hade helt svullnat upp och såg ut som en tennisboll.

Han förstod att det var nåt som var fel och ringde till kliniken.

– De sa åt mig att ta en Ipren, typ.

Smärtan höll i sig i ett halvår, och svullnaden övergick i tre stora knölarna som vägrade försvinna.

– Då gjorde jag en skadeanmälan till Patientförsäkringssnämnden och till Socialstyrelsen. Men det hände inget med det, säger Fredrik.

Trasiga blodkärl ger stora erektionsproblem
Av en slump träffade Fredrik till sist på en sida på internet där man sökte efter män som drabbats av problem efter Macrolaneinjektioner i penisen. Via den vägen fick Fredrik kontakt med en klinik som sedan bahandlat honom för att avlägsna Macrolane i fyra-fem omgångar. Behandlingen har bekostats av Q-Med, företaget som tillverkar Macrolane.

– Men det finns fortfarande inkapslat. Allt går inte att få ut, säger Fredrik.

Men det värsta är att en blodkanal är förstörd vilket gör att han inte kan behålla en erektion.

– Förutom att min penis har blivit missbildad så har det också förstört mitt samliv med min sambo.

Historien är känslig att berätta, men Fredrik är mån om att andra som överväger en penisförstoring ska få veta vad som hänt honom:

– Det går inte en dag utan att jag ångrar det här.”
källa: svt.se

Det finns andra lösningar som är mer hälsosamma. Det finns kärmer pumpar och extenders som kan förlänga penis.

Du kan läsa mer om dessa behandlingsmetoder här:större penis ?

Comments

Comments are disabled for this post.